Dan-Alexandru Ghita va prelua si conducerea Consiliului de Administratie al Loteriei, se arata intr-un comunicat al companiei de stat. 

Profilul sau de pe site-ul LinkedIn, arata ca Ghita a fost din 2007 pana in prezent director de vanzari la firma Galaxy Games. 

"Sper ca prin numirea mea sa vin in sprijinul Loteriei Romane cu toata experienta acumulata pe piata jocurilor de noroc din tara noastra, incepand cu anul 1998", a declarat Ghita in comunicat. 

Noul sef al Loteriei este absolvent al Facultatii de Electronica a Institutului Politehnic Bucuresti si specialist in managementul afacerilor si investitiilor, calificare obtinuta prin terminarea cursurilor la Academia de Studii Economice din Bucuresti. 

Loteria Romana a fost condusa din februarie 2009 de Gheorghe Benea, fost primar al orasului Dej.  La inceputul anului, Curtea de Conturi a constatat la Loteria Romana prejudicii de 89,8 milioane de lei, in urma unor contracte incheiate cu firme precum Shelter Security sau Form Trade SRL, al carei actionariat este inregistrat in Cipru.