Declaratia a fost facuta la finalul unei intalniri cu asociatiile nationale de pensionari, pe tema viitoarei legi unice a pensiilor. Premierul a mai precizat ca in aprilie, in functie de situatia economica, s-ar putea aloca suplimentar niste contributii sociale doar celor care au pensii foarte mici.

Reprezentantii pensionarilor nu au fost de acord cu aceasta varianta, dar premierul a declarat ca aprobarea proiectului de lege de catre Guvern va fi amanata pana saptamana viitoare, pentru ca negocierile sa poata continua.

Presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor, Preda Nedelcu, a declarat dupa intalnirea cu premierul Emil Boc ca pensionarii au cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu valoarea punctului de pensie.

Nedelcu a mai spus ca a cerut premierului renuntarea la decizia privind inghetarea punctului de pensie. Potrivit acestuia, premierul Emil Boc a promis ca Ministerul Muncii va analiza aceasta cerere si va cauta solutii. Pensionarii au mai solicitat ca indexarea pensiei sa se faca in functie de salariul mediu, nu de inflatie.