Astfel, Prime Rate-ul (PR) CEC Bank la creditele in lei devine 9,4% pe an, fata de 9,9%, respectiv 6,5% fata de 6,9% pe an la creditele in euro.

"Consecventa politicii de sustinere a accesarii fondurilor europene, CEC Bank reduce de asemenea, incepand cu 9 august 2010, si dobanda de baza Prime Rate aplicata creditelor din resurse proprii acordate pentru cofinantarea proiectelor de accesare fonduri europene post-aderare, in lei si euro. Astfel, la toate produsele de creditare in lei oferite persoanelor juridice pentru realizarea proiectelor cu finantare europeana, dobanda de baza se reduce de la 9,9% la 8,9%, iar la creditele in euro, de la 6,9% la 5,9%, scazand cu 1 punct procentual", se arata intr-un comunicat al CEC Bank.

Incepand din luna iunie, CEC Bank a lansat in Bucuresti si fiecare sucursala judeteana cate un "Birou de Fonduri Europene", prin care banca acorda indrumare si consiliere, promoveaza si vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care au nevoie de cofinantare si doresc sa apeleze la aceste fonduri.