Aceste dobanzi sunt valabile pentru clientii care au mai avut credit la BCR si au platit la timp sau pentru cei care isi incaseaza salariul pe card la BCR. Pentru clientii care nu au istoric la BCR, dobanzile ajung pana la 13,25%, potrivit bancii.

De asemnea, tot incepand de azi, BCR modifica nivelul dobanzilor fixe aferente depozitelor la termen in lei pentru persoane fizice, cu maturitati scurte de pana la sase luni inclusiv (reducere intre 0,1% - 0,4%). Dobanzile pentru maturitati de 9 si 12 luni raman nemodificate.

 „Le propunem clientilor nostri depozitele pe un termen mai lung ca solutie de economisire in conditiile in care dobanzile pe termen scurt sunt in scadere. Depozitele pe cel putin 9 luni le asigura protectia venitului asteptat datorita dobanzii fixe care este nemodificabila pe toata perioada depozitului si pentru care oferta noastra este avantajoasa. Mai mult, vrem sa rasplatim clientii vechi ai bancii si de aceea pentru ei vom avea un bonus special, peste dobanda acordata standard”, sustine Sorin Mititelu, director executiv Directia Dezvoltare Afaceri si Produse Retail.

BCR ofera un bonus de 0,25 puncte procentuale peste dobanda standard clientilor existenti care detin depozite in lei, cu dobanzi fixe, la termen de o luna, doua luni sau trei luni si care isi constituie depozit la termen de 12 luni in lei, cu dobanda fixa, urmare a inchiderii depozitului cu maturitate pe termen scurt de 1-3 luni.