Ba mai mult, unul in care inoata din ce in ce mai multi bani, in ciuda valului crizei economice la nivel mondial: Fonta di Trevi.

Dorintele turistilor de a se intoarce la Roma reprezinta una dintre cele mai importante surse de venit pentru acest oras. In ciuda tuturor prognozelor pesimiste, a vestilor proaste, fantana devenita celebra si datorita faimosului "La Dolce Vita" al lui Fellini, din 1960, este o adevarata masina de facut bani a Orasului Etern. 

In primele sase luni ale anului au fost colectate din fantana monede in valoare de 540.000 de euro, un real record, scrie La Repubblica. In kilograme, ponderea ajunge la 17.395.  

Banii sunt folositi in diverse scopuri caritabile.

In 2010, voluntarii care vin o data pe saptamana sa stranga banii din fantana au raportat 838.000 de euro aruncati de turistii din intreaga lume. Asta pe langa celelalte monede al caror total nu a fost raportat. Stocul de banuti adunati de catre fundatia Caritas a cantarit 26.445 kg. In 2011, suma a crescut la 951.000 de euro. 

Boom-ul economic vine si ca urmare al unui ordin al Primariei Romei, dat in aprilie anul trecut, potrivit caruia cine fura bani din fantana ajunge direct dupa gratii. 

Legenda spune ca cine arunca o moneda in Fontana di Trevi se intoarce la Roma. Adaptata in urma nenumaratelor cazuri de furturi, zicala a ajuns in urmatoarea faza: Cine fura din Fontana di Trevi ramane pentru totdeauna la Roma (in arest).

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa fantana arteziana din capitala Italiei. Monumentul domina cocheta piata Trevi din cartierul Quirinale.

Neptun, zeul marii, este emblema impozantei constructii. La stanga lui se afla statuia ce reprezinta abundenta, iar in dreapta sa, sanatatea perfecta. Apa din fantana simbolizeaza marea.