Asta, in timp ce Dragnea, a declarat ca va respecta programul de guvernare, cu zero impozit, pentru salariile sub doua mii de lei, si 10 la suta, pentru restul. Opozitia sustine ca intreprinzatorii sunt ingrijorati ca se va renunta la cota unica.

Vicepremierul a recunoscut ca in Guvern s-a discutat impozitarea diferentiata. "Exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare, cum sa spun, in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus Daniel Constantin.

Enervat, Liviu Dragnea i-a raspuns. "Domnul Daniel Constantin ar trebui sa vorbeasca despre problemele de la Ministerul Mediului. In rest, nu se discuta lucrurile astea in public pana cand in cadrul comisiei interguvernamentale impreuna cu premierul si cu ministrul de finante nu vom discuta”.

Dupa care a spus ca va respcta programul de guvernare. "Cota unica nu exista acum in Romania, domnisoara. Nu exista! Cota unica inseamna 16% la tot, nu exista asa ceva. Noi am spus in campania electorala ca impozitul pe venit va scadea la 0% ceea ce romanii au votat. Peste 2.000 de lei se va duce la 10%, ceea ce romanii au votat si asa se va intampla."

Reprezentantii opozitiei critica intentiile PSD. Raluca Turcan, presedintele PNL: "In mediul de business exista o incertitudine destul de mare, exista spaima ca se va renunta la cota unica si ca se va trece la cota progresiva. Exista spaima ca se va trece la impovararea intreprinzatorilor si a celor care doresc sa investeasca in Romania si sa creeze locuri de munca"

Nicusor Dan, presedintele USR: "E o discutie care merita purtata cu toata constructia bugetara in fata. Noi vrem sa vedem proiectii."

In Romania, impozitul pe venit este de 16%, iar actuala cota unica a fost introdusa in 2005, cand premier era Calin Popescu Tariceanu. Pana atunci, cotele aplicate au fost progresive, pe cinci grile de venit: intre 18% și 40%. Inainte de anul 2000, impozitarea progresiva a ajuns chiar si la 48% din venituri.