Vreau sa transmit profesorilor ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: trebuie sa fim realisti si sa ne uitam la economie, atat poate Romania sa plateasca. Guvernul nu isi permite sa faca un pas inapoi de la ce inseamna stabilitatea economica", a spus, sambata, Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii.

El a aratat ca efectele viitoarei cresteri economice se vor resimţi si in veniturile populatiei, dar "evident, nu astazi".

Premierul considera in continuare ca discrepantele salariale sunt determinate atat de sentintele judecatoresti care acorda angajatilor din invatamant majorarea salariala de 50%, desi Guvernul a acceptat pentru profesori, in 2008, o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%, cat si de includerea in contractele colective de munca a unor sporuri nerecunoscute de legislaţia in vigoare.

Tot sambata, Emil Boc a cerut Parlamentului sa adopte rapid principalele legi promovate de Guvern, printre care Legea responsabilitatii fiscale, Legea pensiilor si Codurile de Procedură Penala si Civila, anuntand totodata ca Legea educatiei va intra, saptamana viitoare, in dezbatere parlamentara.

Sindicalistii din educatie au anuntat joi, dupa discutiile de la Guvern, ca actiunile de protest vor continua pana la declansarea grevei generale, intrucat reprezentantii Executivului continua sa trateze invatamantul "cu aceeasi aroganta si dispret", in loc sa gaseasca solutii.

Citeste mai mult despre pe acest subiect aici