Biroul National de Statistica a anuntata ca PIB-ul s-a contractat cu 0,2%, usor peste estimarea de 0,1% a economistilor consultati de Reuters.

Potrivit Asociatiei Bancherilor Britanici, creditarea pentru companiile care formeaza coloana vertebrala a economiei britanice a coborat cu 2,3 miliarde de lire sterline in decembrie, peste media de 500 de milioane de lire a precedentelor sase luni.

"Cererea pentru finantare din partea industriei ramane redusa, intrucat temerile economice si lipsa increderii afecteaza planurile de imprumut, mai ales in sectoarele industriei prelucratoare si constructiilor", potrivit asociatiei bancherilor.

Alerta: 1.206.000.000.000 de euro. Ce mare putere din Europa a ajuns la o asemenea datorie

Depozitele au crescut cu 16 miliarde de lire in 2011, au notat bancherii, jumatate fata de avansul din anul anterior.

Sectorul serviciilor, cu cea mai mare pondere in economia britanica a stagnat in trimestrul al patrulea, potrivit datelor anuntate miercuri. Constructiile au scazut cu 0,5%. Industria prelucratoare a coborat cu 0,9%, iar utilitatile cu 4,1%.

Big Ben-ul pica odata cu economia

Paradoxal sau nu, in aceasta perioada critica pentru economia Marii Britanii, unul dintre simbolurile tarii, Big Ben-ul a inceput sa se incline, precum Turnul din Pisa.

Deputatii nu sunt insa foarte ingrijorati de acest lucru, un purtator de cuvant al Camerei Comunelor spunand ca acestia "vor analiza daca este cazul sa ceara unui grup de oficiali sa se gandeasca la eventuale mijloace de a renova Palatul Westminster".

Palatul, din care unele parti au fost construite in secolul al XI-lea, gazduiește cele doua Camere ale Parlamentului britanic, dominat de cei 96 m ai turnului ceasului, terminat in 1859. Turnul este numit Big Ben, de la numele clopotului de peste 13 tone.