Cameron le-a cerut, in iunie, celor 600.000 de angajati sugestii pentru economisirea fondurilor, intrucat administratia britanica incearca sa reduca deficitul bugetar record al tarii.

Ministrul de Finante, George Osborne, a publicat vineri cateva din cele peste 56.000 de propuneri primite, care inlcud renuntarea la Microsoft, stingerea iluminatului in birouri sau centralizarea achizitiilor de produse de papetarie.

Doua din cele 31 de propuneri publicate vineri pe site-ul Trezoreriei vizeaza inlocuirea programelor Microsoft cu produse gratuite.

Programele ca Linux sau Openoffice reperezinta alternative ieftine sau gratuite la Windows si Office comercializate de Microsoft. Osborne s-a pronuntat in favoarea ideii inainte de castigarea alegerilor.

"Trebuie sa urmam exemplul companiilor din intreaga lume si sa profitam de tehnologia gratuita", a scris Osborne intr-un articol publicat anul trecut in cotidianul The Times of London.

Ministrul de Finante a anuntat, vineri, ca va cere populatiei sa trimita propuneri referitoare la cum poate Guvernul sa economiseasca bani pentru a reduce deficitul bugetar de 155 de miliarde de lire sterline.