"Incepand cu data de 5 august 2014, ca urmare a primirii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei, domnul Aurelian Dochia a preluat functia de administrator al BRD - Groupe Societe Generale", se arata intr-un comunicat transmis de BRD Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

Actionarii BRD au aprobat in aprilie desemnarea lui Aurelian Dochia ca administrator. Totodata, AGA a aprobat si alegerea ca administrator a lui Giovanni Luca Soma, directorul regional pentru Europa al diviziei internationale Banci si Servicii Financiare din cadrul grupului Societe Generale. Numirea celor doi in Consiliul de Administratie a fost conditionata de aprobarea acestora de catre BNR.

Membrii Consiliului de Administratie sunt numiti pentru o perioada de patru ani, care se calculeaza de la data aprobarii de catre banca centrala.

Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administratie al BRD Finance IFN, este asociat in firma de consultanta Concept Consultanta Economica si de Afaceri.

El a fost membru in Consiliul de Administratie al unor firme din grupul BRD, al SIF Muntenia, al Fondului Proprietatii de Stat si al Centrului Roman pentru Politici Economice (CEROPE).

Dupa aprobarea lui Aurelian Dochia, Consiliul de Administratie al BRD este compus din zece membri si este condus de Philippe Charles Lhotte (director general). Ceilalti membri sunt Petre Bunescu (director general adjunct), Jean-Luc André Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman.

Giovanni Luca Soma ar urma sa devina al 11-lea membru al Consiliului de Administratie, dupa primirea aprobarii din partea bancii centrale.

BRD a anuntat la inceputul lunii august ca si-a dublat profitul in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 62 milioane lei la 123 milioane lei, in conditiile reducerii provizioanelor cu 25,3% si scaderii costurilor operationale cu 0,9%, desi venitul net bancar s-a diminuat cu 8,6%. Grupul financiar francez Societe Generale detine 60,17% din actiunile BRD, restul actiunilor fiind in proprietatea altor investitori.