Editorialul compara SUA sub mandatul lui Obama cu zborul Air France 447 care s-a prabusit in Oceanul Atlantic: un avion mare, modern, considerat printre cele mai sigure din lume, care intra intr-o furtuna si, din pacate, este manevrat de piloti incompetenti.

"Cand vine vorba de pilotat, Barack Obama se crede echivalentul politic al lui Charles Lindbergh, al lui Chuck Yeager si - intr-o maniera "Fly Me to the Moon" ("Du-ma in zbor catre Luna") - al lui Nat King Cole, toti intr-unul", scrie editorialistul WSJ.

"De cate ori nu am auzit spunandu-se ca domnul Obama este cel mai destept presedinte? Chiar si cand este criticat, esecurile sale sunt puse pe seama presupusei inteligente. Liberalii spun ca este prea cerebral pentru tavaleala de la Washington; conservatorii par adesea sa considere ca poticnelile lui, pe plan national sau international, fac parte dintr-un plan iscusit de a transforma SUA intr-o combinatie de Finlanda, Cuba si Arabia Saudita. Eu nu cred asa ceva. Eu cred ca pur si simplu presedintele nu este prea destept", scrie Bret Stephens.

Autorul ataca mai intai mult laudatul dar oratoric al presedintelui american, despre care observa ca, de cele mai multe ori, produce numai clisee.

"(Retorica) este genul de lucru laudat de oamenii care cred ca o stapanire a sintaxei limbii engleze este semnul unei mari distinctii intelectuale. Isi aminteste cineva vreo fraza memorabila din discursurile domnului Obama, care sa nu se dovedeasca a fi un cliseu?".

Citeste continuarea pe www.gandul.info.