Gazzetta dello Sport ii face o descriere senzationala: "E carismatic, viclean si incapatanat, e un fost jucator mediocru, dar un mare manager si antrenor pentru Nastase, Vilas, Becker si Safin. E vorba de Ion Tiriac, omul care s-a nascut sarac si a ajuns miliardar. Iar pentru asta trebuie sa fii special", scriu astazi italienii. Tiriac detine Masterul de tenis de la Madrid si a luat o decizie care va schimba imaginea tenisului, la propriu.

El a decis sa schimbe suprafata de joc cu un nisip special, care pentru jucatori va fi rosu, ca sa nu le afecteze jocul, iar pentru cei din fata televizorului va fi albastru, pentru ca telespectatorii sa vada mingea mai clar. "Tiriac a introdus o noua inovatie in turneul spaniol, nisipul rosu care se transforma in albastru", scrie Gazzetta dello Sport.

Federer si Nadal s-au declarat impotriva acestei decizii, iar Tiriac le-a transmis: "Va fi la fel pentru voi, atat ca la TV se va vedea mingea mai bine". "Nisipul rosu este cel traditional, eu sunt impotriva", a declarat Roger Federer.

Turneul de tenis de la Madrid va avea premii totale de 2.8 milioane de euro, iar decizia de a schimba suprafata de joc a fost luata de Tiriac pentru a ajuta la crestea veniturilor din drepturile de televizare, sponsori si contracte de publicitate. "I-a luat 2 ani, dar este atat de inteligent si de incapatanat incat Tiriac a revolutionat acest turneu, iar nisipul lui rosu se va transforma in albastru", scrie Gazzetta dello Sport.