Fostul premier Calin Popescu Tariceanu il acuza pe Emil Boc, in actiunea de chemare in judecata, ca ar fi mintit si ca ar fi dat dovada de rea-credinta in declaratiile sale referitoare la hotararea de guvern privind concesiunea catre Sterling Resources.

Tariceanu isi argumenteaza acuzatiile privind vinovatia si reaua-credinta a lui Boc in declaratiile la adresa sa, invocand inclusiv faptul ca actualul premier are studii juridice, este avocat si "avea cunostinta directa despre situatia de fapt la care facea referire".

Premierul Boc a sustinut in fata instantei, ca fostul prim-ministru Tariceanu avea obligatia de a verifica respectarea legii in cazul Sterling si, din acest motiv, poate fi considerat un "hot in sens figurativ".

La randul sau, Tariceanu a spus ca aceasta noua declaratie ar putea face obiectul unei noi actiuni penale.

In 18 februarie 2009, Tariceanu anunta ca i-a actionat in judecata pe premierul Emil Boc si pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmatiile lansate la televiziuni despre modul in care el a gestionat cazul Sterling, cerand daune in valoare de 100.000 de lei fiecaruia.