PricewaterhouseCoopers a castigat pana in prezent comisioane in valoare de 500 de milioane de lire sterline din activitatea de administrare a Lehman Brothers, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Aproape 500 de angajati ai diviziei europene si-au pastrat slujbele si dupa faliment, in timp ce PricewaterhouseCoopers are 300 de angajati care lucreaza la deslusirea afacerilor bancii.

Potrivit unui anunt din martie, administratorii intentioneaza sa plateasca primul dividend creditorilor neasigurati in acest an. Initial, aceasta plata era programata pentru februarie anul trecut

PricewaterhouseCoopers a subliniat ca administrarea Lehman Brothers este cel mai dificil astfel de caz din Marea Britanie.
In Statele Unite, Lehman Brothers a nuntat in martie iesirea din falimentul declarat pe 15 septembrie 2008, dupa 1.268 de zile, si inceperea rambursarii datoriilor catre creditori pe 17 aprilie.

In momentul producerii falimentului, cel mai mare din istoria SUA si care a zguduit din temelii sistemul financiar mondial, Lehman Brothers avea active de 639 de miliarde de dolari. Incheierea procedurii de faliment permite Lehman Brothers sa distribuie circa 65 de miliarde de dolari creditorilor care au depus cereri pentru peste 300 de miliarde de dolari.

Compania, ale carei active principale au fost preluate de banci, printre care Barclays, nu va relua deocamdata activitatile si va continua sa isi lichideze detinerile sub conducerea unui nou consiliu de administratie.