Kai Herbert, trader din Elvetia, cere JP Morgan, printr-un proces intentat la Londra, despagubiri de circa 580.000 de lire sterline (920.000 de dolari). 

Contractul lui Herbert prevedea un salariu anual de 24 de milioane de rand (3,1 milioane dolari), dar JP Morgan sustine ca a fost vorba de o eroare de tiparire, suma reala fiind de 2,4 milioane rand. 

"In acea clipa cred ca v-a stat inima in loc", a afirmat judecatorul la proces, referindu-se la momentul in care Herbert a descoperit greseala. 

Herbert a demisionat de la banca UBS in iunie 2010, in urma ofertei JP Morgan de relocare la Johannesburg. Traderul nu s-a prezentat la post dupa descoperirea discrepantei, iar banca i-a reziliat oferta de munca in decembrie 2010.  De atunci, Herbert a mai lucrat opt luni la Credit Suisse, de unde a fost concediat in in urma unor restructurari care au avut loc in noiembrie anul trecut. 

Bancile au desfiintat aproape 200.000 de posturi la nivel mondial, de la inceputul lui 2011, potrivit datelor Bloomberg. 

Potrivit bancii, Herbert ar fi putut sa compenseze pierderea de venituri tocmai prin acceptarea postului la JP Morgan. 

Salariile bancherilor fac obiectul mai multor procese la tribunalele din Londra.  Commerzbank a fost data in judecata de fosti bancheri ai Dresdner Kleinwort, ale caror bonusuri au fost reduse cu 90% dupa ce a preluat aceasta banca in 2009.