"Atat Gherghina, cat si Voinea au incercat in ultimul timp sa limiteze anumite propuneri de cheltuieli cu care ministrii au venit pe masa Guvernului. Exista o nemultumire fata de activitatea lor si cel putin unul risca sa fie inlocuit, postul revenind UNPR", sustin sursele citate. 

Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat cei doi oficiali au propus doar masuri de taiere de cheltuieli pentru a compensa o eventuala reducere a CAS, ceea ce corespunde si cu atributiile lor. 

"Cei de la Buget s-au eschivat sa propuna masuri de compensare pe venituri, sustinand ca acestea sunt atribute ale ministrului Finantelor, Ioana Petrescu. Exista un conflict institutional acolo", au comentat sursele citate.  

Se pare ca atat Voinea, cat si Gherghina au sustinut in Guvern ca nu exista resurse pentru a acoperi majorarea de sporuri pentru personalul militar, avuta in vedere de Executiv, ceea ce a atras critici din partea ministrului Gabriel Oprea, care a cerut schimbarea din functie a cel putin unuia dintre cei doi oficiali. 

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Guvernul intentioneaza sa majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informatii, din aparare si penitenciare si sa reduca norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru acestia, din ore suplimentare. 

Gherghina sau Voinea ar putea fi sustinuti de PC, care a primit la negocieri o pozitie neexecutiva in CA-ul BNR. 

Pentru noul CA al Bancii Nationale a Romaniei, care-si va incepe mandatul in 9 octombrie, PSD va avea eligibile patru pozitii, dintre care doua executive. PSD ii va sustine pentru o nou mandat pe actualul prim-viceguvernator, Florin Georgescu, si pe membrii CA Marin Dinu si Nicolae Danila. Pentru pozitia de viceguvernator, PSD il va sustine pe actualul prim-vicepresedinte al ASF, Daniel Daianu. 

PNL a primit o functie executiva si a anuntat ca il sustine pentru o noua investitura pe viceguvernatorul Bogdan Olteanu, sustinut de liberali si in urma cu cinci ani. Potrivit unor surse oficiale, reinnoirea mandatului lui Olteanu a fost una dintre conditiile negociate de fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu cu premierul Victor Ponta. 

PDL a pierdut pozitia executiva din boardul BNR si il sustine pentru un nou mandat de membru neexecutiv pe Virgil Stoenescu, un apropiat al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in timp ce UDMR a anuntat ca o sprijina pentru reinvestire pe Agnes Nagy.