"Recapitalizarea bancilor poate fi un mijloc prin care s-ar recastiga increderea actorilor de pe piata interbancara. Insa este la fel de important sa se gaseasca o solutie convingatoare pentru criza datoriilor de stat, individual la nivelul statelor europene", a aratat ea.

Oficialul Bundesbank, banca centrala a Germaniei, s-a alaturat astfel corului tot mai mare de lideri politici si financiari europeni care cer recapitalizarea bancilor.

Pietele financiare mondiale au fost zguduite in ultimele saptamani de temeri ca criza datoriilor de stat din zona euro ar putea declansa o criza bancara.

Lautenschlaeger a aratat ca bancile ar trebui, mai intai, sa incerce sa atraga capital pe cont propriu, iar daca nu vor avea succes sa accepte interventia guvernului de care apartin.

"Daca statul nu le poate sprijini, atunci se poate imprumuta de la EFSF", a afirmat ea, notand ca banii de la fond ar trebui folositi exclusiv pentru banci.

Oficialul german a mai spus ca, pe termen mediu, ar fi "logic" ca bancile sa fie nevoite sa pastreze rezerve de capital pentru a acoperi riscul obligatiunilor de stat, in functie de gradul de risc al titlurilor detinute.

Citeste si:

Ministrul german al Finantelor: Guvernele europene incearca sa convinga bancile sa accepte o pierdere mai mare pe Grecia

"Gandeste in stil mare, dar incepe cu un business mic". Cum a ajuns sa faca afaceri de milioane de lire sterline o antreprenoare din Venezuela