"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au extins cercetarile fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, in dosarul in care se efectueaza acte de urmarile penala pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta si au inceput, fata de acesta, urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume «folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata»", se arata intr-un comunicat de presa de luni al DNA.

Potrivit Ordonantei de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori, in perioada 2007 - 2010, Adrian Severin a folosit si a prezentat in Parlamentul European documente, declaratii false ori inexacte, contrar reglementarilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputatilor in Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 si 09 iulie 2008).

"Documentele prezentate se refera la o serie de contracte de consultanta incheiate cu sase societati comerciale romanesti, infiintate anume cu scopul de a justifica prestari de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanta. In felul acesta, invinuitul Severin Adrian a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European", noteaza procurorii DNA in documentul citat.

In 16 iulie 2012, procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Adrian Sverin noile acuzatii. In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarile penala si fata de alte persoane. DNA precizeaza ca, avand in vedere stadiul anchetei, nu se pot furniza mai multe detalii, in acest moment.