"Ceea ce a contat pentru noi in luarea deciziei de finantare a acestui proiect, printre altele, a fost efectul multiplicator pe care il va avea la nivelul economiei locale si nationale in conditiile in care, dincolo de crearea de noi locuri de munca, investitia va putea contribui la relansarea turismului, in special a celui balnear. In plus, ne-am propus sa fim mai activi pe segmentul sustinerii societatilor comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene, iar parteneriatul cu Solarex este doar un exemplu al implicarii noastre, exemplu care speram ca va determina si alti intreprinzatori sa ia in considerare oferta EximBank pe acest segment", a declarat intr-un comunicat Ionut Costea, presedintele EximBank.

Pentru derularea acestei investitii, firma satmareana a incheiat un contract de finantare in valoare de circa 8,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, din care aproximativ 5,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul de constructie a complexului, care va utiliza apa geotermala din zona, este derulat prin POR, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului. "Am inceput lucrarile in vara anului trecut si am estimat ca vor fi finalizate pana la finele acestui an. Cu toate acestea, vremea ne-a permis sa lucram si in aceasta perioada si nu excludem posibilitatea de a inaugura complexul in acest sezon estival", a spus Nagy Erzsebet, administratorul Solarex.

Firma Solarex este detinuta de Nagy Karoly Marton (40% din actiuni), Nagy Erzsebet (40%) si Baranyai Noemi. Institutia de credit ofera companiilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet integrat de produse care cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii.

Citeste si:

2 milioane de euro. Atat plateste Ministerul Turismului sa promoveze Romania la 70 de targuri in acest an

Predeal si Poiana Brasov deschid topul celor mai ieftine statiuni de schi din Romania