Potrivit Mediafax, Fed a revizuit estimarile privind cresterea PIB la 2,7-2,9% pentru acest an, de la estimarile de 3,1-3,3% inaintate in aprilie. Pentru 2012 banca anticipeaza o crestere economica de 3,3-3,7% in SUA, usor mai atenuata fata de cifrele de 3,5-4,2% prezentate anterior.

Institutia da vina pe "factori tranzitorii" pentru incetinirea cresterii economice si accelerarea inflatiei.

Pe muchie de cutit: SUA are obligatii financiare de 100.000 de miliarde de dolari

Banca centrala apreciaza ca majorarea preturilor marfurilor si perturbarea lanturilor comerciale ca urmare a cutremurului din Japonia din luna martie au tras in jos cresterea si au accentuat inflaţia, insa aceste probleme se vor disipa cu timpul.

Obama avertizeaza: Dezastrul abia urmeaza. In SUA e criza pe toate planurile

Speculatiile din toamna, privind o noua runda de masuri de stimulare din partea Fed, au declansat o perioada de crestere pe bursa de la New York. Exista inca sperante ca Fed ar putea derula o noua runda de achizitii de active din piata pentru cresterea lichiditatii. Dar cei mai multi economisti considera ca probabilitatea este foarte scazuta.

Miercuri, Bursa de la New York a inchis in scadere. Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis cu 0,66% mai putin, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a pierdut 0,65%. Piata Nasdaq s-a retras cu 0,67%. S&P 500 a coborat cu 5,6% de la maximul atins la inceputul lunii mai.

Si bursele europene au scazut joi dimineata, din cauza pesimismului privind perspectivele economiei, dupa ce Federal Reserve a indicat ca revenirea economica a SUA pierde din viteza, transmite Reuters.

"Dr. Doom", omul care a prezis criza financiara mondiala, avertizeaza: Vine “furtuna perfecta”