Pentru a doua saptamana la rand in box office-ul nord american, lider a fost animatia - The Lion King  din 1994 care a fost relansata in varianta 3D.  "Este cea mai mare surpriza de box office din ultimii 20 de ani" au scris cei de la Hollywood Reporter. Povestea leului Simba a reusit sa castige din nou inimile copiilor si adultilor, insa nimeni nu se astepta la asemenea incasari.  Pelicula a strans in aceast weekend 22.1 milioane de dolari si a ajuns la un total de 61.7 milioane de dolari in 2 saptamani. Mai mult producatia celor de la Disney este pe cale sa devina a treia animatie din istorie cu cele mai mari incasari. Global aventurile lui Simba (Matthew Broderick) care dupa ani buni de exil, este convins sa se intoarca pentru a-l detrona pe cel care i-a omorat tatal si a indrepta totul asa cum o dicteaza legile naturii a adunat 826.1milioane de dolari. "Este un film nemuritor si minunat" a declarat Dave Hollis vicepresedintele executiv de la Disney despre fimul care a uimit Hollywoodul in ultimele 2 saptamani. Animatia cu cele mai mari incasari din istorie ramane Toy Story 3 cu 1.1 miliarde de dolari, urmata de Shrek 2 cu 919 milioane de dolari.

Pe locul 2 in  topul filmelor cu cele mai mari incasari in acest weekend in SUA a fost  drama Moneyball pentru care Brad Pitt a fost extrem de apreciat de catre critici. Povestea lui Billy Beane ( Brad Pitt) managerul echipei de baseball Oakland care isi da seama ca tot ceea ce se face in acest sport e gresit a strans 20.6 milioane de dolari. Billy Beane vrea sa schimbe felul in care clubul sportiv  isi alege si isi pregateste jucatorii, lucruri ce nu s-au schimbat de decenii si pe care cei din conducere nu le vor schimbate. Filmul ajunge in Romania pe 2 decembrie.

Pe locul 3 a fost povestea reala a celui mai curajos delfin din lume, Dolphin Tale cu Morgan Freeman, care a adunat 20.3 milioane de dolari.  

Filmul de actiune Abduction cu preferatul pustoaicelor din America - Taylor Lautner (care s-a lansat si in Romania in acest weekend) a terminat pe locul 4 cu incasari de 11.2 milioane de dolari, in timp ce un alt fim cu super actiune si cu o poveste controversata - Killer Elite ( cu Clive Owen, Jason Statham, Robert De Niro) a adunat doar 9.5 milioane de dolari.