Terasele au fost stapanite de iberici. Canta, scandeaza si cel mai mult beau. Bere. Autohtona si draft, ca e mai ieftina. Daca distractia e intretinuta cu bere de un euro si jumatate in fata, cu atat mai bine, scrie corespondentul Mediafax.

La tot pasul se vorbeste spaniola. Romanii ii privesc curiosi si e normal, bucurestenii nu sunt obisnuiti cu evenimente de anvergura unei finale de cupa europeana. 

Pe Stada Doamnei, una dintre putinele deschise traficului auto se sta bara la bara. Cele mai multe masini sunt utilitare si incearca sa aprovizioneze numeroasele terase din zona: cu bere, mai ales, alimentul de baza al suporterului, indiferent de unde provine el.

Restaurantele "cu staif" sunt goale, spaniolii prefera terasele mai saracacioase, care si-au impodobit insa garduletele de delimitare cu steaguri ale celor doua echipe. Poate si pentru ca "sunt saraci astia, nu am facut nimic de dimineata", dupa cum se plangea un cersetor, pe strada Covaci. Are tricou in dungi alb-rosii, sapca rosie pe cap si a venit bine pregatit. In mana are o cruce mare de lemn si niste cuvinte in limba spaniola scrise pe o coala A4. In partea de sus a desenat steagul galben-rosu al Spaniei, incadrat de semnul monedei Euro, iar dedesupt cere doi euro pentru ca e sarac. "Nu am primit nimic pana acum, sunt saraci cred. Mi-au zis ca au doar bancnote mari de 50 si 100 de euro, ca nu au bani mici, dar nu cred", se destainuie tanarul, care stie spaniola din scoala, ca a facut "opt clase".

Pe Lipscani, un carciumar i-a antamat pe madrileni. A pus la difuzoare imnul celor de la Atletico, iar cei 15 suporteri nu se dau plecati. La alte terase flutura steaguri ale Spaniei si ale celor doua cluburi. Sunt cateva restaurante care au dat tunul cel mare.

O firma producatoare de bere a avut ideea de a impodobi intrarile catorva restaurante cu un mesaj de bun venit adresat suporterilor spanioli in limba materna.

Pe strada Blanari e unul dintre putinele magazine de suveniruri din centrul Bucurestiului. Vanzatoarele sunt optimiste, chiar daca numarul clientilor nu a crescut prea mult: "Am vandut ceva, dar nu in mod senzational. Cel mai bine au mers magnetii de frigider si cam tot ce tine de Dracula. Speram sa creasca vanzarile dupa amiaza si maine". 

Pe strada Smardan, un tigan batran cu mustati lungi si rasucite in sus incearca sa vanda palarii unor spanioli. Neinteresati. Un agent de paza incearca una, dar nu cumpara nici el. Daca il intrebi cat costa, zice scurt cu voce ragusita: "Doua sute tata, da' e da piele". Nici spanioli nu cumpara "ca e zgarciti, si nu cer mult, zece euro le cer, si ai vazut ce ciolane aveau in farfuriile alea la restaurant?"

In Piata Constitutiei, Primaria Capitalei a amenajat o zona destinata suporterilor echipei Athletic Bilbao. S-au ridicat patru corturi imense, s-a amplasat o scena, patru ecrane enorme si multe toalete ecologice. Va fi vanzare mare de bere.

Pe micul ecran, finala Europa League va fi transmisa in direct la Pro TV si voyo.ro, de la 21.15.