"In cursul anului viitor intentionam sa acordam credite de peste 20 milioane euro, ponderea cea mai mare fiind finantarile acordate pentru capital de lucru", a declarat Stefan Nicoara, directorul general al Brise Capital Group IFN, citat de Mediafax.

Brise, trader si integrator de agrobusiness, a obtinut de la BNR autorizatia de functionare pentru societatea financiara non-bancara Brise Capital Group IFN, adresata sectorului agricol romanesc. Compania a semnat deja primul contract de creditare, de aproape 100.000 de euro.

Infiintata in anul 2001, Brise are peste 650 angajati si detine silozuri si baze proprii amplasate strategic la nivel national, cu o capacitate de stocare de peste 350.000 tone, tranzactionand in anul agricol curent 1,25 milioane de tone de cereale si oleaginoase, iar valoarea totala a input-urilor finantate insumeaza 270 milioane de lei.

Compania este prezenta la nivel national in toate zonele agricole de interes, iar la nivel international prin punctele de lucru deschise in Bulgaria, Serbia si Italia.