Bancile au realizat subscrieri de 1,13 miliarde lei, iar valoarea indicativa a licitatiei a fost de 500 milioane lei. 

Randamentul mediu, de 4,66%, se plaseaza usor peste cotatiile din piata secundara, reflectand astfel climatul extern nefavorabil, combinat cu posibilul efect negativ al schimbarii conditiilor de lichiditate in piata locala, reiese dintr-o analiza ING Bank. 

Marti este programata o sesiune suplimentara de oferte necompetitive pentru aceasta emisiune, prin care Ministerul Finantelor vrea sa atraga inca 50 milioane lei. 

Finantele au planificat pentru luna iunie doar licitatii de vanzare de obligatuini, fara certificate de trezorerie, in suma de 2,98 miliarde lei, in scadere cu aproape 800 de milioane de lei fata de luna mai. 

Valoarea titlurilor care ajung la scadenta in luna iunie, de 1,3 miliarde de lei, este cea mai redusa din ultimii aproape doi. Valoarea medie lunara a titlurilor ajunse la maturitate a fost in primele patru luni de 3,4 miliarde de lei. 

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 25,17 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,084 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.