Subscrierile au insumat 764,7 milioane euro, iar valoarea indicativa a emisiunii a fost de 200 milioane euro. Titlurile vor ajunge la maturitate in februarie 2016. 

Analistii ING Bank estimau, intr-un raport emis joi dimineata, ca Finantele ar putea sa vanda titlurile la un randament de circa 2,85%. 

"Acesta este mai aproape de cotatiile inferioare ale pietei secundare, intrucat credem ca emisiunea de titluri in euro de pe piata locala va avea parte de o cerere ridicata data fiind dinamica slaba a creditului in valuta", potrivit raportului citat. 

La operatiunea din luna ianuarie, pentru titluri cu aceeasi scadenta, administratorii datoriei publice au imprumutat 502,5 milioane euro de pe piata locala, la un randament mediu de 3,14% pe an. 

Administratorii datoriei publice au planificat pentru luna aprilie licitatii in valoare de 2,5 miliarde de lei, plus licitatia in euro.  Cea mai mare parte a tilturilor de stat planificate pentru aprilie au maturitati de peste un an, iar titlurile care ajung la scadenta in aceasta luna, de 2,8 miliarde lei, au fost emise pe termen scurt.  Astfel, exista posibilitatea ca o mare parte a sumelor scadente in aprilie sa nu-si schimbe profilul de maturitate a investitiei si sa ramana in piata. Acest lucru ar putea pune presiune in continuare pe dobanzi. 

Toate licitatiile programate pentru aprilie sunt pentru obligatiuni, iar urmatoarea operatiune este programata pentru luni, 15 aprilie, pentru titluri pe 7 ani, in suma de 300 milioane lei. 

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 19,42 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.