Ofertele primite de la banci s-au situat la 845,1 milioane de lei, in timp ce Trezoreria avea prevazut in planul de imprumut pentru luna februarie sa atraga 500 de milioane de lei. 

"Probabil ca, in conditiile in care Finantele au o rezerva foarte generoasa, imprumutul acesta pe termen foarte scurt nu facea diferenta in planul mai amplu de atragere de fonduri. Probabil nu au vrut sa plateasca randamentul cerut de piata", a declarat pentru Mediafax economistul sef al ING Bank Romania, Vlad Muscalu. 

Randamentul mediu s-a situat la 1,24% pe an. Licitatia pentru titluri pe trei ani este prima cu o maturitate atat de scurta incepand cu mijlocul lunii iulie din 2009. Randamentul maxim acceptat s-a situat la 1,27% pe an, iar statul a respins toate ofertele care au depasit acest nivel. 

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat, in iulie 2009, in contextul crizei financiare globale, 2,75 miliarde de lei pe trei luni, la un randament mediu de 10,78%, de aproape noua ori mai ridicat decat cel obtinut in prezent. 

Statul a atras in februarie 4,73 miliarde de lei, aproape de suma prevazuta in prospectul de imprumut. 

Ministerul Finantelor a planificat sa imprumute in februarie prin vanzarea de titluri de stat 5 miliarde de lei, cea mai mare valoare a emisiunilor brute incepand din februarie 2011 si in urcare de la 3,6 miliarde de lei in prima luna a acestui an.  In cadrul licitatiilor de referinta, statul a planificat sa obtina 4,5 miliarde de lei, iar prin sesiunile suplimentare, in cadrul carora vinde titluri in conditiile stabilite in cadrul licitatiilor de referinta, 480 de milioane de lei.  Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa atraga in 2015 pana la 40 de miliarde de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie si obligatiuni pe piata interna, la care ar urma sa se adauge maxim 3 de miliarde de euro de pe pietele externe si fonduri atrase de la institutiile financiare internationale. 

Anul trecut, Finantele au imprumutat din piata interna 40,56 miliarde lei si 928,7 milioane euro prin vanzare de titluri de stat. La aceste imprumuturi se adauga sume atrase de pe pietele internationale, respectiv 2 miliarde dolari si 2,75 miliarde euro, prin patru emisiuni de obligatiuni cu maturitati de 10 si 30 de ani.