El a aratat, in cadrul unui seminar organizat de Forum Invest, ca numai in primele doua luni din acest an alte 4.200 de dosare de insolventa au fost deschise.

Datele centralizate de UNPIR arata ca in primul semestru de anul trecut au fost recuperate datorii  de 150 milioane de euro, iar in partea a doua a anului, situatia s-a inrautatit, recuperarile cifrandu-se la doar 50 milioane de euro.

"Recuperarea este mult sub 12%, cat se vehiculeaza. Isi recupereaza banii doar creditorii bugetari si cei cu garantii, iar creditorii chirografari (ale căror creante nu sunt insotite de vreo garantie reala sau personala - n.r.), procente nesemnificative. De aceea, media de recuperare este foarte jos. Din cifrele Bancii Mondiale, media de recuperare la nivel international nu depaseste 20%, dar noi stam mult mai rau", a spus Stănescu.

Pe de alta parte, Cornel Florea, partener al companiei Consulta 99, spune ca, desi pretul terenurilor a coborat anul trecut cu aproximativ 70%, iar scaderea medie la cladiri a fost de peste 25%, vanzarile sunt anevoioase si piata practic nu ofera oportunitati.