Inspectorii Fiscului spun ca au de recuperat aproape 45 de milioane de euro de la omul de afaceri Robert Negoita, asa ca i-au pus sechestru pe 58 de apartamente si cateva sute de locuri de parcare dintr-un complex imobiliar, pe care le vor scoate la vanzare saptamana viitoare.

Anuntul de licitatie a fost deja agatat pe avizierul Directiei Fnantelor Publice Ilfov. Un apartament cu doua camere este evaluat de stat la 39.000 de euro, in conditiile in care Robert Negoita il vinde cu 45.  Desigur, n-a primit prea bine vestea.

"Aceste sume sunt aberante. ANAF-ul se comporta ca un infractor", a spus Negoita.

Si Gigi Becali a fost executat silit. Fiscul ii va vinde un teren intravilan de 12.500 de metri patrati din Pipera, evaluat la 5.500.000 de euro. Pentru Becali nu este o paguba prea mare. Se pare ca fost insa tras usor de urechi de mama sa.


Omul de afaceri Marius Locic figureaza si el pe lista celor care nu au platit TVA la tranzactiile imobiliare si datoreaza statului 7.000.000 de euro. Si Cristian Tantareanu , cel care a ridicat Paradisul Verde din Corbeanca, este investigat pentru acelasi tip de evaziune

"Domnul Tantareanu este in inspectie fiscala. Inspectia are ca obiect verificarea tranzactiilor de case si terenuri", a declarat Dragos Bogdan, vicepresedinte ANAF.

La nivel national, Fiscul urmareste 7000 de persoane care n-au platit taxa pe valoare adaugata pentru tranzactii imobiliare de 3,5 miliarde de euro.

Statul are de recuperat 700 de milioane de euro.