Fostul lider mondial, Ilie Nastase, a ajuns de pe tabela de joc pe lista neagra a datornicilor la Impozite si taxe in sectorul 1.

In 1999, Ilie Nastase visa sa faca pe terenurile clubului Vointa o academie de tenis, sa construiasca o sala de 15.000 de locuri si sa ofere burse. Proiectul fostului mare tenismen a ramas insa doar pe hartie.

Fundatia lui a primit din partea Guvernului 63.000 de metri patrati in cartierul Pipera, cu titlu gratuit pentru 60 de ani. Desi  Nasty nu a reusit nici pana astazi sa intre in posesia terenului tot el este bun de plata.

''Ar fi trebuit sa plateasca taxa de folosinta, dar a inregistrat datorii si s-au demarat procedurile de executare se cauta conturi si cladiri", a declarat Oana Dragoescu, sef serviciu DITL Sector 1.

Restantele acumulate de fundatia Nastase s-ar ridica la aproape un milion de lei dintre care mai mult de jumatate ar fi doar majorari de intarziere. Vestea ca ii vor bate portareii la geam l-a uluit pe fostul sportiv care recunoaste datoria doar in contul unui singur an.

"Sa-mi dea terenul ca platescu dublu sau triplu", spune Ilie Nastase, care admite ca de ani de zile este in proces cu Fiscul si spune ca nu se lasa.

"Nu conteaza ca nu a intrat in posesia terenului, e bun de plata", a spus la randul sau, Alex Ichim, purtator de cuvant,  Primaria Sectorului 1

Ii convine sau nu, Ilie Nastase trebuie sa vina la casierie sa isi plateasca datoriile. Asta daca nu vrea sa ii fie desfiintata academia. Asta afirma oficialii Fiscului ca vor face daca vor esua in celelalte incercari de executare silita.

Averea lui Ilie Nastase este evaluata la 7 milioane de euro.