"Este vorba de persoanele carora nu li se poate inmana in alta maniera aceasta decizie. Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului. Exact acesta este scopul, suntem transparenti, venim cu acest proiect, colectam informatiile dinspre societatea civila, alte ministere, alte institutii, pentru a imbunatati cadrul legal", a declarat ministrul Finantelor, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, scopul modificarii legislative este acela de a aduce la cunostinta si contribuabililor ce datorii au.

"Am vazut ca exista situatii in care unii contribuabili au uitat de anumite datorii. Deci cred ca este si aceasta componenta de luat in seama. In general, eforturile de transparentizare si de crestere a colectarilor trebuie privite cu mai mult interes si cu mai mult sprijin, pentru ca ne confruntam cu situatia in care Romania are cele mai mici venituri publice raportate la PIB, din UE. Ca atare, trebuie sa facem o serie de eforturi cu totii pentru a creste aceste venituri, pentru ca, la randul lor, autoritatile sa poata folosi aceste resurse pentru constructia de autostrazi, pentru plata salariilor, pentru investitii in sanatate, in educatie etc.", a mentionat Anca Dragu.

Ministerul Finantelor Publice a publicat pe site un proiect de modificare a Codului de procedura fiscal, una dintre modificari vizand afisarea actelor administrative fiscale (notificare, somatie, decizie de impunere etc. -n.r.) pe usa de domiciliu a persoanelor fizice sau juridice care au refuzat primirea acestor documente.