Procurorii DIICOT au infiltrat printre membrii gruparii un ofiter sub acoperire. Acesta s-a aratat interesat sa cumpere 100.000 de lei in bancnotele false de cate 100 si s-a angajat sa le arunce pe piata.

Flagrantul s-a petrecut intr-o benzinarie din Bucuresti in momentul in care cele doua femei care venisera cu banii dubiosi negociau pretul: pentru fiecare bancnota contrafacuta cereau cate 35 de lei. In acest timp, politistii au descins la 18 adrese din Capitala.

20 de persoane sunt acuzate ca au falsificat bancnote de 100 de lei si le au pus apoi in circulatie.

Autoritatile au ajuns inclusiv in locuinta in care erau imprimantele: un apartament aflat intr-un bloc din sectorul 2 al Capitalei. Membrii gruparii nu se chinuiau prea mult. Ei doar fotocopiau bancnotele. Apoi mergeau cu ele la cumparaturi. Luau lucruri marunte si asteptau desigur rest.

Autoritatile nu pot spune deocamdata cate bancnote false sunt in circulatie. Dar daca suntem atenti le reperam usor.
 
"Se observa diferenta la fereastra transparenta se foloseste scociul, microperforatiile lipsesc, nici dimensiunea nu este aceeasi, ca sa nu mai zic cum se simte la mana. Bancnotele de cupiuri mari au imprimate in relief Banca Nationala", a declarat Daniel Oanta, director de comunicare BNR.

In sediul gruparii au fost depistati inca 100.000 de lei falsi pe langa cei scosi la vanzare.