"În acest moment nu există această discuţie. În acest moment toate armele noastre sunt îndreptate împotriva problemei de sănătate. Încercăm să oprim această criză pe sănătate, să avem echipamente pentru ca totul să funcţioneze perfect. Acolo ne-am concentrat toate forţele, veţi vedea că rectificarea bugetară acolo duce resurse. În al doilea rând, avem problema creată în sectorul privat, unde a trebuit să fie închise mai multe firme, pentru că vrem ca oamenii să stea acasă, să nu se infecteze, şi atunci vom pune resurse şi în această zonă. În acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public sau orice alte măsuri, dar ştim, bineînţeles, că aparatul public este ineficient", a explicat Florin Cîţu, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ministrul de Finanţe a susţinut că sistemul public se informatizează forţat în această perioadă.

"Se fac eforturi în acest moment de informatizare a aparatului public şi s-a văzut clar că aparatul public s-a informatizat forţat. Am oameni care lucrează şi din Ministerul de Finanţe, şi din ANAF, sute de persoane care lucrează de acasă, fac lucruri pe tablete, sunt conectaţi, fac lucruri care ni se spuneau cu o lună în urmă că nu se puteau face. Vă spun că informatizarea ANAF se va face în această perioadă. (...) În rest, nu ne-am concentrat în acest moment decât pe a pune resurse în sistemul de sănătate şi de a veni cu aceste măsuri prin care să reuşim să păstrăm capacitatea de producţie. Eu cred că dacă reuşim să păstrăm capacitatea de producţie aproape intactă şi forţa de muncă să fie sănătoasă putem să ieşim după aceea din impas. Să ştiţi că avem timp de reforme (în sistemul public - n. r.) după aceea, bineînţeles", a adăugat Florin Cîţu.

Rectificarea bugetară, discutată luni în Guvern

Cîțu a mai precizat că rectificarea bugetară va intra luni în şedinţa de Guvern şi va fi una intermediară.

"Nu intră astăzi (rectificarea bugetară în şedinţa de Guvern, n.r.), intră săptămâna viitoare, luni. Este o rectificarea bugetară intermediară care nu va face foarte multe schimbări în buget. Doar alocăm mai multe fonduri pentru Sănătate, pentru fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului şi a Guvernului. Sunt mai mulţi bani pentru şomaj tehnic şi pentru concedii medicale, unde vom suplimenta fondurile. Alt obiectiv este acela de a injecta bani în economie. Plătim facturile la timp, vom plăti concediile medicale, rambursăm TVA şi am rambursat 3 miliarde (de lei - n. r.) în martie. Încercăm ca statul să nu aibă o problemă cu plata, să nu fragmentăm economia. Asta ar fi şi rugămintea mea şi apelul meu către toate companiile, cei care pot să plătească: să plătească la timp, pentru că aşa facem ca banii să circule şi să ţină cât mai multe companii în viaţă, în acest moment", a afirmat Cîţu.

Recent, ministrul Finanţelor Publice a declarat că se lucrează la rectificarea bugetară şi se încearcă intrarea cu documentul în şedinţa de Guvern de joi, 2 aprilie, dacă nu, "va fi aprobată cu siguranţă luni".

Oficialul a precizat, la finele lunii martie, că vor fi suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie, astfel încât toţi cei care au nevoie să poată beneficia de resursele necesare.