"Daca as putea sa folosesc o analogie, in familia mea de exemplu, daca as vrea sa cumpar un Mercedes, dar nu mi-as putea permite decat o Dacia, atunci mi-as cumpara o Dacie. Romania nu-si poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia", a spus Jeffrey Franks miercuri dimineata.

 "Cu cat mai multi bani sunt cheltuiti pe angajatii de la stat, cu atat mai putini bani vor ramane pentru investitiile publice", a precizat seful FMI pentru Romania.

Legea salarizarii unice cuprinde o restrictie privind dimensiunea masei salariale din sectorul public, ca procentaj din PIB. Cu alte cuvinte, acest procentaj va fi diminuat, iar salariile bugetarilor vor reprezenta mai putin din PIB. O cale de a realiza acest lucru este diminuarea salariilor, o alta este reprezentata de reducerea numarului angajatilor, a spus Franks.

Executivul roman va alege una dintre variante, institutiile financiare nu se implica in aceasta decizie, a explicat seful misiunii FMI, punctand ca salariile bugetarilor sunt platite din buzunarele romanilor si ca trebuie eficientizat acest sector.

Jeffrey Franks, seful echipei de negociatori din partea FMI in tara noastra, si Fabienne Ilzkovitz, reprezentantul  Comisiei Europene, spun ca evaluarea Romaniei este una pozitiva si ca tara noastra si-a respectat majoritatea angajamentelor. Declaratiile celor doi le gasesti aici!