Tom Cruise a revenit in fruntea acestui top anual gratie celui mai nou film din franciza "Misiune: Imposibila", lansat recent pe marile ecrane. 

Actorul american, care a implinit varsta de 50 de ani tot marti, a castigat 75 de milioane de dolari in perioada 1 mai 2011 - 1 mai 2012, au anuntat editorii revistei Forbes. 

Leonardo DiCaprio, in varsta de 37 de ani, ocupa locul al doilea, la egalitate cu Adam Sandler, in varsta de 45 de ani, cu venituri de 37 de milioane de dolari fiecare. 

Veniturile obtinute de DiCaprio au scazut dupa filmul sau din 2010 "Inceputul/ Inception", care a obtinut 825 de milioane de dolari pe plan mondial, in timp ce "J. Edgar", cel mai recent lungmetraj in care a jucat, a dezamagit la box office.

Fostul luptator de wrestling profesionist Dwayne "The Rock" Johnson, in varsta de 40 de ani, ocupa locul al patrulea, cu venituri de 36 de milioane de dolari, mai ales datorita rolului din noul film al seriei "Fast Five", ce a avut incasari totale de 626 de milioane de dolari. 

"Madagascar", l-a salvat pe ocupantul locului 5, actorul de comedie Ben Stiller, cu 33 de milioane de dolari.

Pe pozitiile urmatoare s-au clasat, in ordine, actorii Sacha Baron Cohen (30 milioane de dolari), Johnny Depp (30 milioane de dolari), Will Smith (30 milioane de dolari), Mark Wahlberg (27 milioane de dolari), Taylor Lautner (26,5 milioane de dolari) si Robert Pattinson (26,5 milioane de dolari). 

Forbes.com a alcatuit acest clasament pe baza discutiilor avute cu agentii, managerii, producatorii si avocatii actorilor, pentru a cuantifica veniturile obtinute de acestia din filmele in care au jucat in perioada 1 mai 2011 - 1 mai 2012, informeaza Mediafax