Tribunalul Arges a decis, la sfarsitul lunii aprilie, ca fostul director al BCR Gorj Dumitru Contoloru sa fie condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, pentru prima dintre ele acesta fiind condamnat la cinci ani de inchisoare.

Toate pedepsele decise au fost contopite intr-una singura, cea de cinci ani, care a fost majorata cu un an, inculpatul avand astfel de executat sase ani de inchisoare.

Magistratii au mai decis ca pe perioada executarii sentintei, precum si trei ani dupa aceea, sa-i fie interzise o serie de drepturi civile.

In aceeasi sentinta, magistratii au decis ca procesul sa inceteze pentru acuzatia de fals adusa altor patru inculpati din dosar intrucat s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Cei patru, Sorin Popescu, Marilena Giurca, Ion Chiriac si Ion Marin, au fost condamnati, in schimb, pentru alte acuzatii ce le-au fost aduse de catre procurorii DNA.

Instanta a decis ca inculpatii sa plateasca si despagubiri catre banca pe care au condus-o.

Conform DNA, in perioada ianuarie 2002 - aprilie 2003, in calitate de director al BCR - Sucursala Judeteana Gorj, "cu stiinta, inculpatul Contoloru Dumitru a coordonat si supravegheat activitatea BCR - Sucursala Novaci de creditare nelegala a societatilor comerciale constituite in grupul "Marin Luminita" sau aflate in legatura cu grupul".

Sentinta din acest caz nu este definitiva, putand fi atacata cu apel, fostul sef al BCR Gorj Dumitru Contoloru fiind la prima condamnare in cele trei dosare in care a fost trimis in judecata.