Este cea de-a 35-a persoana careia i se retrage titlul de onoare din 1995, a anuntat Cabinet Office. Fostul director general al RBS, care a primit acest titlu in 2004 din partea Guvernului laburist, a fost deposedat de acesta pentru rolul pe care l-a jucat in cea mai mare recesiune de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. 

"RBS a devenit simbolul a tot ce a mers rau in economia britanica in ultimul deceniu", a declarat ministrul de finante George Osborne. 

In mod obisnuit, un titlu este retras daca persoana care il detine a fost gasita vinovata de infractiuni pasibile cu peste trei luni de inchisoare sau daca i s-a retras statutul profesional. Goodwin nu se incadreaza in niciuna dintre aceste categorii, dar a fost aspru criticat pentru asumarea unor riscuri excesive intr-un raport pregatit de Autoritatea pentru Servicii Financiare in noiembrie in legatura cu prabusirea RBS. 

Goodwin se alatura astfel unei liste rusinoase de persoane carora li s-a retras titlul, intre care Robert Mugabe, presedintele Zimbabwe, Anthony Blunt, care a spionat pentru Rusia, dictatorul roman Nicolae Ceausescu (ce a primit acest titlu ca o incercare de imbunatatire a relatiilor in cadrul Europei in timpul Razboiului Rece si caruia i-a fost retras cu o zi inainte de a fi executat) sau dictatorul italian Benito Mussolini.