ANI s-a sesizat in acest caz in 19 aprilie si l-a instiintat pe Botis despre acest lucru, fostul ministru prezentandu-se la agentie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "Șansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic și administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie.

Inspectorii de integritate sustin ca au indicii temeinice cu privire la savarșirea infracțiunii de conflict de interese de catre Ioan Botis, "constand in indeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

Ministerul Muncii isi apara seful: Pentru proiectul “Sansa la demnitate” nu s-a depus nicio cerere de rambursare

Proiectul "Sansa la demnitate" desfasurat de Asociatia "Parteneriat Euroactiv" Bistrita a fost aprobat și semnat la o data ulterioara numirii in functie a ministrului Botis Ioan Nelu. In calitate de ministru al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Botis are atributii in gestionarea fondurilor structurale.

Ministrul Muncii a demisionat! Botis: "Este o demisie de onoare, imi cer scuze fata de cetateni"

In ceea ce o priveste pe sotia fostului ministru, Ligia Adina Botis, ANI sustine ca aceasta a deținut atat calitatea de expert de tip A in cadrul proiectului de finanțare, fiind si beneficiar al contractului de inchiriere prin cedarea folosinței spațiului proprietate personala, de catre SC Mobil Construct SRL in cadrul careia este atat asociat cat și administrator unic.

Inspectorii ANI mai aduc acuzatii sustinand ca sunt indicii privind savarsirea de posibile fapte de coruptie si de catre Dorin Radu Stoina, reprezentant al Asociației "Parteneriat Euroactiv" Bistrita, si de Carmen Diana Magda, manager al proiectului.

Fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, a demisionat saptamana trecuta, in urma unui scandal cu fonduri europene.

Vezi AICI de ce a demisionat ministrul!

Functia de ministru al Muncii a fost preluata, interimar, de premierul Emil Boc, acesta precizand ca in aceasta saptamana va nominaliza un alt ministru. Pentru aceasta funtie se vehiculeaza numele fostilor ministri ai Muncii, Gheorghe Barbu si Marian Sarbu, dar si cel al vicepresedintelui Comsiei de Munca din Camera Deputatilor, Claudia Boghicevici.

Romania poate pierde 4,2 miliarde de euro din cauza ministrului Botis

Boc a preluat portofoliul Muncii. Noul ministru va fi desemnat “dupa consultari consistente”