Potrivit unui comunicat al BRD, numirea va intra in vigoare pe 1 noiembrie 2016 si este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei.

Philippe Lhotte va ramane membru al Consiliului de Administratie al BRD, in timp ce va prelua alte responsabilitati in cadrul Grupului Societe Generale.

"Philippe Lhotte a reusit sa transforme si sa adapteze BRD la nevoile pietei romanesti, intarindu-i pozitia intr-o perioada plina de provocari. Pentru a continua dezvoltarea echilibrata si durabila inceputa de el, care a generat rezultatele financiare si comerciale remarcabile pe care le comunicam astazi, aveam nevoie de cineva cu o vasta expertiza in domeniul bancar. De aceea l-am desemnat drept succesor pe François Bloch si suntem convinsi ca experienta sa internationala, atat in retail, cat si in Investment banking, va fi un factor cheie pentru viitorul BRD", a declarat Gianluca Soma, Presedinte al Consiliului de Administratie al BRD, citat in comunicat.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor care, la 30 iunie 2016, se cifrau la 48,4 miliarde de lei. Banca are 2,2 milioane de clienti activi si opereaza o retea de 818 de unitati.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, cu 145.000 de angajati in 66 de tari si 31 de milioane de clienti in intreaga lume.