Canalul american CNBC a dedicat vineri un spaţiu amplu Romaniei, iar la capitolul economie, unul dintre invitaţi a fost seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

In cadrul emisiunii, Franks a spus ca decizia Guvernului de la Bucuresti de a adopta un set dur de masuri in 2010 a fost un gest curajos, care ar putea scuti autoritatile de alte demersuri similare.

"Mediul politic din Romania a fost intotdeauna cam 'vioi'. Exista o relatie intre durerea pe termen scurt si castigul pe termen lung. In cazul Romaniei, Guvernul a fost cel care a decis: hai sa luam masuri drastice la jumatatea lui 2010, pentru a ne pune intr-o pozitie mai buna in perioada urmatoare si pentru a nu fi obligati sa luam masuri suplimentare in 2011, 2012 si asa mai departe. Este o decizie foarte curajoasa, dar va exista ceva durere pe termen scurt din aceasta cauza", a spus Jeffrey Franks la CNBC.

Jeffrey Franks recomanda Romaniei sa pastreze in urmatoarea perioada masurile pe latura fiscala si sa adopte reforme structurale, care sa imbunatateasca perspectivele pe termen lung.