Masura adoptata de guvern, cu un impact mai redus decat a promis actualul presedinte, Francois Hollande, in campania electorala, vine cu numai cateva zile inaintea alegerilor legislative din Franta. Va alimenta, probabil, intrebarile legate de capacitatea sefului statului de a reduce substantial deficitul Frantei, in contextul agravarii crizei din zona euro, noteaza cotidianul american. 

Statul va lua in calcul concediul de maternitate si perioadele de somaj la calcularea intervalului de contributie, a declarat ministrul afacerilor sociale, Marisol TouraineTouraine. 

Modificarile vor costa 1,1 miliarde de euro in 2013 si 3 miliarde de euro in 2017, iar cheltuielile suplimentare vor fi acoperite prin contributiile majorate ale angajatilor si angajatorilor. 

Circa 110.000 de persoane vor fi afectate de masura guvernului.

Saptamana aceasta, seful AIG a spus ca criza datoriilor de stat din zona euro demonstreaza ca guvernele din intreaga lume trebuie sa accepte ca populatia trebuie sa munceasca mai mult, pe masura ce durata medie de viata creste, iar varstele de pensionare vor urca spre 70-80 de ani, este de parere directorul general al AIG, Robert Benmosche.