Anuntul bulversant a aparut sec pe site-ul Federatiei Argentiniene de Fotbal si i-a trezit brusc pe oficialii nostri. Acestia tuna si fulgera, amenintand ca vor cere doua milioane de euro despagubire, daca echipa legendarului Maradona nu respecta un contract ferm.

Problema este ca "pumele" sud americane nu mai au antrenor. Selectionerul Sergio Batista a fost demis dupa ce echipa s-a facut de ras acasa si nu a castigat "Copa America", desi Argentina a fost tara gazda. In plus, masinariile de facut bani care joaca la Real Madrid si FC Barcelona nu pot lipsi de la Super-Cupa Spaniei, programata tot in luna august.

"Eu nu pot sa-mi bat joc de oamenii astia. Romania traieste intr-o stare emotionala de ceva timp ca vine Argentina, vine Messi. Starea asta de emotii a unui om nu i-o poti cumpara", a declarat presedintele FFR, Mircea Sandu.

Meciul de la Bucuresti a fost aranjat inca din octombrie 2010, iar sud-americanii promiteau ca pentru 1.200.000 de dolari sa vina cu cei mai buni jucatori.

Drept urmare reprezentantii FRF au trimis de urgenta o scrisoare catre Asociatia de Fotbal a Argentinei.

Mai mult, Mircea Sandu a spus: "Ma voi adresa FIFA in cazul in care nu va avea loc pentru daune substantiale, dar nu ma intereseaza asta.  Eu le voi cere multi bani, in mod cert. Nu stiu ce se va decide. Doua milioane de euro? Mai puneti peste".

Si totusi nimeni nu isi doreste sa ajungem aici. Important este sa inauguram cu fast stadionul doar ca in acea perioada toate marile selectionate ale lumii au alte meciuri programate.

O varianta ar fi sa amanam totul pana in septembrie cand va avea loc oricum partida oficiala cu Franta. 

Asta desi toata toata lumea visa la o intalnire cu argentinienii. Romanii i-au naucit cu un egal in 90 cand erau campioni mondiali si i-au scos din sarite de-a dreptul in 94. Atunci cu un Maradona suspendat pentru dopaj ai nostri castigau cu 3 la 2.

Deocamdata noi ramanem cu amintirile si cu stadionul care are aproape tot gazonul montat. Sorin Oprescu a testat aseara nocturna. Nimeni nu isi imagina ca dimineata pot aparea probleme.

Peste 40.000 de persoane au platit sute de lei pentru un bilet. In orice caz raman in picioare doua variante. Fie oamenii isi primesc banii inapoi, fie merg pe stadion in septembrie la Romania - Franta.

Federatia argentiniana nici macar n-a avut eleganta sa anunte Bucurestiul ca nu mai vine la amicalul stabilit inca de acum un an si pentru care a incasat deja 720.000 de dolari.