De exemplu,  Victoria’s Secret, care inainte isi construia intreaga imagine folosind modele necunoscute, nu a mai introdus in cataloage modele noi de cel putin 2 ani.

Topul a fost realizat luandu-se in considerare estimari ale veniturilor incasate de catre modele intre iunie 2009 si iunie 2010.

1.       Gisele Bundchen – 25 milioane dolari
Top modelul cel mai cautat ramane Gisele Bundchen, care in ciuda nasterii primului copil in decembrie anul trecut, a reusit sa revina aproape instant la dimensiunile initiale si sa isi reia lucrul. In afara aparitiilor din campaniile pentru jeansii True Religion si Dolce & Gabbana, ea are si propria sa linie de incaltaminte, Ipanema by Gisele. Vedeta de pe catwalk a militat recent si pentru mediu, ea realizand donatii in valoare de 1,5 milioane de dolari pentru Crucia Rosie in scopul sprijinirii victimelor din Haiti.

2.       Heidi Klum – 16 milioane de dolari
In afara aparitiilor TV din show-urile Project
Runway
si Germany’s Next Top Model, Heidi Klum isi castiga popularitatea si prin reclamele pentru Diet Coke, Volkswagen, McDonald’s si LG. Membra veche a clubului Victoria’s Secret Angel, Klum a ramas pe primul loc in ceea ce priveste popularitatea. La cei 36 de ani ai sai, supermodelul german este mama a patru copii. 

3.       Kate Moss – 9 milioane de dolari
excesive a evenimentelor mai mult sau mai putin fericite din viata personala si profesionala a vedetei, veniturile acesteia nu au scazut in decursul ultimului an. Pe langa designul unei linii de moda pentru retailerul britanic Topshop, Moss a lansat si un nou parfum. In plus, top modelul si-a anuntat si colaborarea cu Longchamp pentru crearea unei linii de genti. Desi prezenta in titlurile tuturor tabloidelor pentru vopsirea parului sau cu suvite in nuante de gri, ea a continuat sa reprezinte imaginea unor firme ca Versace, Longchamp si David Yurman.   
  

4.       Adriana Lima – 7,5 milioane de dolari
Modelul brazilian si-a facut intrarea in lumea modei prin castigarea concursului Supermodelul anului organizat de Ford. Prezenta pe lista Victoria’s Secret Angel, Lima este in prezent casatorita cu jucatorul de baschet Marko Jaris, cu care are din noiembrie o fiica. Printre firmele a caror imagine a reprezentat-o se afla si Maybelline, Versace si Givenchy.

5.       Doutzen Kroes – 6 milioane de dolari
Prezenta recent pe catwalk pentru Prada, Kroes este recunoscuta ca ambasadoare a cosmeticelor L’Oreal Paris si aparitiile in revista Marie Claire. Modelul olandez in varsta de 25 de ani a fost contractat in trecut si de catre Calvin Klein pentru imaginea brandurilor Eternity si White Label. Ea a fost si ultima intrata, in urma cu doi ani, in catalogul Victoria’s Secret Angels.

6.       Alessandra Ambrosio – 5,5 milioane de dolari
Cu prezentari pentru Louis Vuitton, Prada si Moschino in ultimul an, Ambrosio si-a facut debutul pe scena modei de rang inalt. Contractul cu Victoria’s Secret si aparitiile din America Latina aduc modelului brazilian milioane de dolari pe an.

7.       Natalia Vodianova – 5,5 milioane de dolari
Modelul rus in varsta de 28 de ani a reusit sa stranga fabuloasa suma de 5,5 milioane de dolari in doar 12 luni prin contractul avantajos incheiat cu firma de lenjerie Etam si aparitiile sale in campaniile pentru parfumurile realizate de Guerlain si Calvin Klein. Vodianova este si membra fondatoare a Fundatiei Naked Heart, organizatie cu scop caritabil menita sa stranga bani pentru construirea de locuri de joaca in Rusia.

8.       Daria Werbowy – 4,5 milioane de dolari
O aparitie controversata in lumea modei, Werbowy datoreaza, in mare parte, castigurile sale din ultimul an contractelor obtinute cu Lancome si H&M. Fana atat a magazinelor de discount cat si a celor apartinand unor firme consacrate ca Chanel, Missoni si Versace, ea s-a plasat in mod constant in centrul atentiei, castigandu-si chiar si un loc pe Canadian Walk of Fame.  

  
9.       Miranda Kerr – 4 milioane de dolari
La cei 27 de ani ai sai, Miranda Kerr isi incaseaza cele mai mari cecuri de la Victoria’s Secret si David Jones Limited. Modelul australian a reusit nu numai sa realizeze venituri de 4 milioane de dolari in ultimele 12 luni, dar si sa provoace un adevarat tumult pe Internet si televiziune.  In timpul unui interviu realizat in incinta Bancii Macquarie de catre postul australian de stiri 7News, un angajat a fost surprins de camerele de luat vederi privind fotografii sexy ale lui Kerr pe calculatorul de la birou. Pentru a-l scapa de concediere, Kerr a realizat un comunicat public prin care atat ea cat si comunitatea online sprijineau trecerea cu vederea a micului incident. Actiunea a avut succes.

10.   Carolyn Murphy – 3,5 milioane de dolari
Singurul model american de pe lista, Murphy este cunoscuta ca imaginea Estee Lauder.La varsta de 36 de ani, ea a participat si la campaniile lui Roberto Cavalli, Anne Klein, Missoni, Versace si Tiffany & Co.