Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca se asteapta la o majorare a incasarilor si in acest an, in special ca urmare a majorarii taxelor de la 1 ianuarie, dar si a cresterii cursului de schimb.

In ceea ce priveste o contrabanda cu tigarete, presedintele ANAF a precizat ca institutia va monitoriza cu prioritare locatiile cu risc fiscal ridicat unde se comercializeaza tigarete, prin intensificarea actiunilor de control ale Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor.

"Singura metoda prin care cred ca ar putea scadea veniturile din acciza la tutun in acest an este daca foarte multi oameni se lasa de fumat. Dar nu sunt ingrijorat in aceasta privinta pentru ca, astfel, am castiga teren pe segmentul de sanatate", a spus Blejnar.

Accizele la tutun au crescut anul trecut cu 14 euro, iar de la 1 ianuarie 2010, acciza la tigarete a urcat de la 64 euro la 74 de euro. Astfel, pretul celor mai bine vandute sortimente a atins 10 lei, ceea ce inseamna o crestere de peste 50% fata de inceputul anului trecut.