Mitingul de joi de la Guvern, organizat de Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, potrivit Mediafax.

Sindicalistii SNFP sustin ca le sunt incalcate mai multe drepturi constitutionale, printre care cel la negocieri colective, la executarea contractului colectiv de munca si cel prin care aceste contracte reprezinta legea partilor.

De asemenea, sindicalistii mai reclama nerespectarea de catre Guvern a hotararilor judecatoresti prin care instantele recunosc drepturile angajatilor din sistemul public si prin care obliga angajatorul sa le plateasca acestora drepturile legale, precum si faptul ca orele suplimentare nu le sunt platite.

SNFA a anuntat ca, in luna mai va organiza greva de avertisment si greva generala.

Federatia Nationala Sindicala din Asistenta Sociala si Protectia Copilului, FNS "Pro.Asist", care reprezinta salariati, functionari publici si personal contractual ai Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a anuntat ca se alatura colegilor de la SNFP si participa la mitingul din Piata Victoriei.