Institutiile financiare internationale au promis dublarea ajutorului lor la 38 de miliarde de dolari, in timp ce ajutorul bilateral acordat de tarile membre G8 urmeaza sa creasca in aceeasi proportie, ridicandu-se astfel de la aproximativ 20 la 40 de miliarde de dolari, a explicat ministrul francez in cadrul unei conferinte de presa.

Baroin s-a exprimat la incheierea unei reuniuni a tarilor G8 cu marile banci si fonduri multilaterale si regionale in cadrul Parteneriatului Deauville, de la numele reuniunii din acest oras din nord-vestul Frantei, care le asociaza cu Egiptul, Tunisia, Maroc si Iordania.

Tarile acestui Parteneriat, nascut pe ruinele regimurilor arabe dictatoriale inlaturate in primavara, au salutat intr-un comunicat planurile de actiune lansate de cele patru state arabe. "Aceste planuri demonstreaza o vointa clara si partajata de a actiona in favoarea unei prosperitati crescute pentru popoarele vizate", subliniaza aceasta declaratie comuna.

Citeste si

Atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center, subiect de reclama GALERIE FOTO

Economistii reduc estimarile privind cresterea economica a Romaniei. Traian Basescu: "Ne rugam la Dumnezeu, la Germania si la Italia"