„Dupa ce am fost exclus din PSD, am un trafic pe Facebook cum nu am avut niciodata”

Geoana a afirmat ca, dupa ce a fost exclus din PSD, traficul contului sau de pe reteaua de socializare Facebook a crescut.

Intrebat cu cine a vorbit dupa ce a fost exclus din PSD, Mircea Geoana a raspuns evaziv, afirmand doar ca a facut acest lucru "cu foarte multi colegi".

"Cu multi parlamentari, cu multi primari, cu multi simpatizanti, cu multa lume pe care nu o cunosc, care mi-au scris si pe Facebook. Am un trafic pe Facebook si pe conturile mele cum nu am avut niciodata. (Am vorbit - n.r.) cu foarte multa lume din afara politicii, ceea ce este o veste foarte, foarte buna - lume care vine sa-si ofere nu servicii, ci pur si simplu simpatia si competentele. Eu cred ca este un inceput de emulatie pe de o parte a zonei nemultumite din PSD, dar si din PNL. Ma suna liberali foarte multi care nu inteleg ce se intampla", a spus senatorul, la emisiunea "Dupa 20 de ani".

Fostul presedinte al Senatului a vorbit, la emisiunea "Dupa 20 de ani", despre un proiect politic "care va fi lansat in cel scurt timp".

"Ca dovada ca nu il lansez si nu este complet desenat este ca nu aveam in plan sa fac asa ceva. Deci, nu aveam undeva in frigider, in microunde, in sertar sau intr-un raft un proiect de partid politic. Ar fi fost si ilogic, pentru ca, daca vrei sa faci un partid, iti ia ceva timp. Am fost pus in fata unei situatii si, cred, in fata unei oportunitati de a construi ceva. Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, «adio tovarasi!» acelor care consider ca nu mai au nimic comun cu mine, daca au avut vreodata, dar am spus si «pe curand prieteni!», pentru ca sunt convins ca ne vom reintalni cu foarte multi dintre colegii de buna calitate - partea sanatoasa a PSD, de la liberali, partea sanatoasa de la alte partide, partea sanatoasa de la alte partide care nu sunt parlamentare si care in acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard", a detaliat senatorul independent.

Intrebat daca, atunci cand inca era membru al PSD, s-a adresat vreunui coleg cu apelativul "tovaras", el a afirmat ca, "in sinea lui", a facut-o, precizand ca ai alte obligatii atunci cand esti presedinte de partid, respectiv ca trebuie sa tii partidul unit.

Nu poate inchide capitolul PSD: "Este un capitol la care am contribuit"

"Iti plac, nu-ti plac, ii ai pe inventar, iti plac, nu-ti plac, trebuie sa lucrezi cu ei, iti plac, nu-ti plac, trebuie sa pui in fata interesul global al partidului", a adaugat fostul presedinte al PSD. De asemenea, el a apreciat ca momentul ales pentru excluderea sa din PSD, "pentru predarea presedintiei Senatului catre actuala putere este extrem de prost inspirat".

"Prognoza" lui Geoana pentru urmatoarele luni este ca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antescu, nu vor mai fi in functiile de presedinti ai PSD si PNL, iar Emil Boc nu va mai fi premier. "Sub nicio forma, sa presuspunem ca vom avea suficient de mult succes, suficient de multi parlamentari, vorbesc de actualul parlament, nu de viitorul parlament, suficient de multa simpatie din partea opiniei publice, sub nicio forma nu vom fi un al doilea UNPR", a raspuns Geoana la o intrebare referitoare la o posibila intrare a noului sau partid politic in actuala alianta de guvernare.

Geoana s-a declarat convins ca, in scurt timp, se va reintalni cu multi colegi "de calitate" din PSD si ca viitorul sau partid va da semnalul unei "reconfigurari" pe scena politica romaneasca.

"Sunt convins ca, in scurt timp, ma voi reintalni cu foarte multi dintre colegii mei, cei care sunt de buna calitate, pentru ca sunt majoritatea in partid si in alte partide. Sunt convins ca vom avea un traseu comun. Nu stiu cum, dar sunt convins ca, ceea ce incep eu astazi, este inceputul unei reconfigurari de scena politica romaneasca si care va atrage si schimbarea conducerii PSD actual si, probabil, posibilitatea construirii unei platforme mai largi, care sa cuprinda parti sanatoase din mai multe partide. Sunt convins ca un numar mare, daca nu majoritatea celor care sunt astazi in PSD vor fi alaturi de mine intr-o formula sau in alta", a spus senatorul el.

Acesta a conchis, aratand ca nu poate inchide "capitolul PSD" in viata sa, pentru ca este un capitol la care a contribuit: "In ce forma, in ce modalitate... Nu am sa mai accept sub nicio forma sa ma duc si sa particip la constructii care nu au ca baza o fundatie mai sanatoasa. Nu spun ca nu era sanatos ce a fost la PSD, ca nu e sanatos ce e la PNL, dar azi e nevoie acuta de o fundatie sanatoasa pentru un sistem politic refondat, in care sa avem doua lucruri elementare - mai multa competenta si mai mult aport de la profesionisti, si mai multa integritate si patriotism".

Citeste si:

Steve Jobs a avut din nou dreptate: Google se transforma in Microsoft. 5 proiecte marca Google, pe care Microsoft le-a experimentat fara succes

Arhitectul monedei euro: "Moneda era condamnata din start. Nimeni nu a facut nimic s-o salveze"