Potrivit portalului de recrutare Tjobs, Marea Britanie si Germania propun cele mai multe joburi vacante - aproape 19% fiecare din totalul ofertei, urmate de Grecia si SUA.

Astfel, in Marea Britanie si Germania, romanii au la dispozitie 2.434 de joburi vacante, respectiv 2.387 de joburi vacante.

Grecia ocupa locul al treilea ca numar de oferte de angajare, cu aproape 2.000 de joburi, iar in SUA sunt disponibile 1.300 de pozitii.

Pe langa cele patru tari, romanii se mai pot angaja in alte 32 de state, printre care Franta, Italia, Spania sau Danemarca.

Locuri de munca vacante se mai gasesc si pe continentul american (SUA, Canada si Insulele Caraibe), pe vasele de croaziera, in Asia si Oceania (Turcia, China si Noua Zeelanda), Orientul Mijlociu (Dubai, Abu Dhabi, Arabia Saudita si Afganistan) si in Africa.

In ceea ce priveste pozitiile pe care le pot ocupa romanii, mai mult de jumatate din oferta totala sunt contracte de munca sezoniere. Unul din cinci joburi se adresau specialistilor si muncitorilor calificati, in timp ce un sfert erau pentru muncitori necalificati.

Cele mai multe joburi disponibile sunt in turism, hoteluri si restaurante (peste 5.000 de oferte) si pentru personal medical si sanitar (peste 1.200 de joburi).

Totodata, prin reteaua europeana de recrutare EURES, angajatorii din Germania cauta peste 500 de romani specializati in constructii, gastronomie sau servicii medicale, iar in Danemarca se cauta 100 de romani care sa lucreze in agricultura.