"Nu pare sa fie o solutie la problema", a afirmat purtatorul de cuvant al institutiei, Michael Offer, adaugand ca nu exista nicio modalitate de a evita o consolidare a finantelor publice in Grecia.

Totodata Offer a afirmat ca un ajutor financiar din partea Fondului Monetar International (FMI) este putin probabil, insa FMI ar putea fi implicat pentru a oferi "suport tehnic", potrivit Mediafax.

Declaratiile vin in contextul in care majoritatea germanilor sunt pentru excluderea Greciei din zona euro, daca masura va fi necesara. Totodata, peste doua treimi se opun creditarii statului elen cu sume de ordinul miliardelor de euro de catre statele Uniunii Europene, potrivit unui sondaj, citat de Reuters.

In ceea ce ne priveste, o analiza Morgan Stanley arata ca Romania si Bulgaria se numara printre tarile cu cea mai mare expunere la potentiale riscuri de raspandire a situatiei din Grecia, determinate de anvergura operatiunilor bancilor elene pe aceste piete.

"Bulgaria, si într-o proportie mai redusa Romania, par sa prezinte cele mai mari riscuri", se spune în analiza bancii americane de investitii.