"Consideram ca in acest moment creditarea persoanelor fizice prezinta riscuri destul de mari pentru ca exista inca o instabilitate in ceea ce priveste siguranta locului de munca de maine. Cei care apeleaza acum, majoritatea sunt cei care au ajuns la situatii disperate. (...) Ca banca a statului trebuie sa ne uitam si la ce vrea actionarul. Statul a venit cu diverse proiecte", a spus Ghetea, potrivit Mediafax.

Presedintele CEC a aratat ca strategia bancii este concentrarea pe persoane juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii, agricultura si administratii publice locale.

Pe de alta parte, Ghetea nu crede ca in perioada urmatoare se va vedea o schimbare dramatica a ponderii creditelor in valuta in segmentul de companii, finantarile in euro fiind preferate de acesti clienti.

Presedintele CEC se asteapta ca in cazul populatiei sa se observe o schimbare in timp a ponderii creditelor in lei in defavoarea creditelor in valuta, la acest comportament fiind determinante si noile reglementari BNR, care restrictioneaza imprumuturile pentru populatie in valuta, in special cele de consum.