Banca a avut un profit net de 1,5 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, raportat la o pierdere de 393 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. Profitul pe actiune, de 2,85 dolari, a depasit estimarea analistilor consultati de Bloomberg, de 2,28 dolari.

Goldman Sachs a redus costurile pentru a se acomoda unor venituri mai scazute din operatiuni de trading, care genereaza mai mult de jumatate din totalul bancii. Comisioanele pe investment banking au crescut anul trecut, dupa ce dobanzile scazute au alimentat un avans de 66% in subscrierile de obligatiuni emise de companii.

Actiunile Goldman Sachs se afla sub valoarea teoretica de lichidare, chiar si dupa avansul de 38% din acest an, intrucat investitorii asteapta sa vada daca profiturile vor fi afectate de climatul economic si reglementarea sectorului bancar.

Bancile de pe Wall Street au beneficiat de preturi mai ridicate la actiuni si obligatiuni, in timp ce eforturile bancilor centrale de a sustine cresterea economica au alimentat interesul investitorilor pentru active riscante.